пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

Подорож під поверхню Землі в режимі Street View



Більше ніж за тисячу кілометрів від узбережжя Австралії є далека країна Вануату, архіпелаг з 80 крихітних островів, покритих пишними зеленими джунглями, незайманими пляжами з чорним піском та з дев'ятьма діючими вулканами.
Відсьогодні на Google Картах ми запрошуємо вас приєднатися до нас у подорожі до краю одного з найбільших озер киплячої лави в світі на острові Амбрім у Вануату. Щоб потрапити всередину діючого вулкана, ми запросили до співпраці дослідників Джефа Маклі та Кріса Хорслі, які спустилися на 400 метрів вглиб кратеру Марум з Street View трекером за спиною та відзняли 360 градусні панорамні знімки свого шляху вниз до озера розплавленої лави розміром з два футбольні поля. 
"Коли ви стоїте поруч з гігантським озером з вогненного киплячого каміння, ви усвідомлюєте, наскільки маленькі та незначні люди. Це схоже на поверхню Сонця”, - говорить Маклі.
“Це просто феноменальне відчуття, коли ти стоїш на краю кратера та відчуваєш цей жар на своїй шкірі", - додає Кріс Хорслі після повернення зі свого спуску в кратер. - “Я сподіваюся, що, побачивши це місце на карті, люди зрозуміють, який дивовижний світ, де ми живемо."
Амбрім відзначається безлюдною вулканічною кальдерою площею 39 квадратних миль, яка складається з двох активних вулканічних конусів - Бенбоу і Марум. Але тропічний острів також є домівкою для більш ніж 7000 людей, які живуть в тропічних лісах вниз по схилу. Вулкан відіграє значну роль в їх історії через непередбачені виверження і вплив на сільське господарство та навколишнє середовище. Тим не менш вони навчилися жити в гармонії з цим прекрасним, але в той же час смертельним природним явищем.
Вождь Мозес місцевого селища Енду пояснює: “Ми вважаємо, що вулкани Марум і Бенбоу - це дияволи. Якщо ви підіймаєтесь на вулкан, ви повинні бути дуже обережні, тому що ці два вулкани можуть розсердитися в будь-який час. Ми вважаємо, що Бенбо то є чоловік, а Марум - це дружина. Іноді, коли вони не згодні один з одним, стається виверження. Це означає, що дух гнівається, і тоді ми приносимо в жертву свиню або щось інше вулкану". Під час подорожі на Google Картах вождь Мозес запросить вас прогулятися його селищем; він сподівається, що після віртуальної прогулянки ви забажаєте відвідати це святе місце, яке він називає своїм домом, в реальному житті. Він вірить, якщо Вануату стане більш доступним для світу, це стане важливим кроком у відновленні острова після наслідків циклону Пем, який стався декілька років тому, і допоможе створити стійку економіку і зберегти свою культуру.
В режимі Street View можна походити вулицями 81 країни і відвідати неймовірні історичні та природні об'єкти по всьому світу, такі як Національний парк Самбур в КеніїГранд-Каньйон або пішохідні маршрути Нової Зеландії. Сьогодні вперше Street View спускається під поверхню і до серця Землі, щоб ви могли дослідити кратер Марум і село Енду на острові Амбрім у Вануату.

Джерело https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8079050162106856199#editor/target=post;postID=1919019629622173278

Немає коментарів:

Дописати коментар