пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Цифрове перетворення Кіровоградської області

Google Україна у співпраці з Кіровоградською обласною державною адміністрацією та Міською радою м. Кропивницький створили проект "Цифрове перетворення Кіровоградської області". З метою реалізації ідеї підвищення інвестиційної та туристичної привабливості області, створили за допомогою сучасних інтернет-інструментів спеціальний сайт "Мандруй Кіровоградщиною"www.discover.kr.ua,  де всі охочі зможуть знайти інформацію про найцікавіші для відвідання місця Кіровоградської області. 



На сайті зібрано багато корисної інформації, включно із 3D-турами по таких цікавих та не дуже відомих широкому загалу місцях, як унікальний Музей ракетних військ стратегічного призначення, музей-заповідник “Хутір Надія”, дендропарк “Веселі Боковеньки” тощо. 

За допомогою зручного інструменту “Сплануй подорож” на сайті можна легко скласти маршрут по місцях області, що вас зацікавили, поділитися або запросити приєднатися друзів. На сайті “Мандруй Кіровоградщиною” можна знайти необхідну контактну інформацію, календар подій, багато фото та відео. 

Googl також представляє новий сайт, присвячений місту Кропивницький - “Історична мапа міста Кропивницький”. Усі шанувальники історії України зможуть здійснити віртуальну подорож містом з багатою історією. Всі хто бажає, зможе відкрити для себе багато цікавого та іноді несподіваного в місті, яке часто залишається поза традиційними туристичними маршрутами. 

Важливою складовою проекту стало створення “Інвестиційної мапи Кіровоградської області” (http://invest.kr.ua/ua/). На сайті можна знайти багато корисної інформації, редагувати і додавати нові цікаві для інвесторів об'єкти. Основна мета цього проекту - залучення нових інвестицій в область та сприяння розвитку регіону.
В рамках кампанії створено унікальний сайт www.ecoukraine.org, що містить простий у використанні сервіс для повідомлення державних органів про екологічні проблеми та порушення. Користувач фотографує смартфоном або планшетом, зазначає місце, де була зроблена фотографія на Google Картах і відправляє запит на веб-сайт. Система на сайті створює офіційне звернення до державного органу, а також моніторить стан запиту. Сьогодні Кіровоградська область найбільш повно представлена на карті, завдяки місцевим захисникам навколишнього середовища.
Вагомою складовою кампанії є низка освітніх проектів: серія семінарів для представників місцевого самоврядування та представників малого і середнього бізнесу, для державних службовців, викладачів і студентів з основ цифрової грамотності та безпеки в Інтернеті та багато іншого.

Ця компанія є частиною проекту Google “Цифрове перетворення регіонів України”. 😍

Матеріал взято з https://ukraine.googleblog.com

Немає коментарів:

Дописати коментар